2008 Poesia i ciència
Maig i juliol de 2008
Barcelona
Ciència i poesia
La interrelació entre disciplines va ser el motor de la proposta Ciència i poesia que va tenir lloc dins les activitats organitzades per l’European Science Forum (ESOF), celebrat a Barcelona del 18 al 22 de juliol de 2008. En concret, diversos científics poetes van recitar els seus textos, escrits des del domini de la paraula poètica i la comprensió i la voluntat de divulgació de les idees científiques més avançades.
La proposta va comptar amb el suport del Consell Català de Comunicació Científica (C4), impulsat per la FCRI.
SimbioPoesi
Poesia i ciència comparteixen horitzons i la forma de mirar-se’ls. Podrien contemplar, però no: amb l’ull exploren, violen, reinventen. Abracen els límits per comprendre. Des de la materialitat fins a la idea, el cosmos s’explica i se’ns obre amb els llenguatges perforadors de la ciència i la paraula. És el que a SimbioPoesi, poetes i científics, embolcallats d’imatge i moviment, voldran descobrir-nos. Es va celebrar el 19 de maig a les 22:00h al claustre de l’Institut d’Estudis Catalans, a frec de l’antic Hospital de la Santa Creu i de l’Acadèmia de Medicina, segurament el racó de Barcelona més procliu a interrogar-nos, amb l’eco dels seus murs, sobre els límits que palpem amb la ciència i els poemes.
El muntatge, que forma part de la programació de la Setmana de Poesia de Barcelona, es realitza en col·laboració amb el Grup d’Experimentació en Comunicació Interactiva (Institut Universitari de l’Audiovisual, UPF) i amb el suport de la Societat Catalana de Biologia(SCB–IEC) i l’Institut de Cultura de Barcelona.
Coordinen: Joan Duran i Ferrer i Cristina Junyent.
Hi participen: David Jou (físic i poeta)
Josep Perelló (físic i escriptor)
Assumpció Forcada (biòloga i poeta)
Anna Aguilar-Amat (lingüista computacional i poeta)
Idea i muntatge escènic: Joan Duran.
Mitjans interactius: Carles Sora.
Dansa: Ana Sancho.
Amb textos d’Alfred Giner Sorolla, Laia Noguera, Esteve Plantada i Joan Duran.
Disseny d’imatge: Núria Palau.
Agraïments: al Freesound Project i als seus respectius autors, Dj Chronos, Percy Duke, Greyseraphim i FreqMan.
Podeu descarregar-vos el dossier de premsa fent clic aquí (en format PDF).
Si voleu llegir els comentaris de Mercè Piqueras sobre el muntatge feu clic aquí.