per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

Santa Llúcia 2007. On volem arribar?

El 13 de desembre de 2007, va tenir lloc la segona jornada de Santa Llúcia

No hi ha vent favorable per als qui no saben on van. Sèneca

En la segona Jornada de Santa Llúcia, organitzada per la secció  Secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia(filial de l’Institut d’Estudis Catalans), la fundació Ciència en Societat i Biocat – Biocències i innovació, amb la col·laboració del grup Sci-COM de l’Associació Catalana de Comunicació Científica,  vam continuar la filosofia d’agrupar entitats i col·lectius que perseguim la mateixa finalitat: apropar la recerca i el pensament científics als no especialistes.

Vam recordar els punts assolits l’any passat, quan vam constatar que, com els bacteris, podíem fer massa crítica i saber que hi som. El 2007 volem reflexionar sobre diversos punts: sabem qui som? on volem arribar? com ens articulem? i també som un col·lectiu visible? quines són les inquietuds professionals comunes? quines dificultats trobem en el desenvolupament de la professió? com ho han fet a altres llocs? En podem aprendre?

Per respondre especialment la darrera pregunta vam convidar David Boak. El professor David Stewart Boak, director de Comunicació de la Royal Society de Gran Bretanya (Acadèmia Nacional de Ciències del Regne Unit i de la Commonwealth), ha participat durant set anys assessorant el Govern britànic en els programes Public Understanding of Science (PUS) i Public Engagement in Science and Technology (PEST), promoguts per la mateixa Royal Society, la Royal Institution i la British Association for the Advancement of Science.

Programa:

16.00 – 16:15 Presentació: Cristina Junyent, Biologia i Societat, SCB i Fundació Ciència en Societat

11 16:15 – 17:00 David Boak: “The rocky path to PEST: strategy for realising the vision”

17:00 – 19.00 Taula Rodona “Xarxes de comunicació científica”
ACCC: Mercè Piqueras, Presidenta
COSCE: Jaume Estruch, Rubes Editorial    Sci-COM-ACCC: Pau Senra, KdVCC
    GIA-ACCC: Maria Josep Picó, directora de Nat
SCACS: Marc de Semir, Director de Comunicació de l’Hospital Clínic
Biocoms: Montse Daban, Directora de Comunicació de Biocat

19:00 – 19:30 Happy hour

Més informació:
Resum de la jornada.
Santa Llúcia 2006. Qui som?
Public Engagement with Science: What it means

Print Friendly, PDF & Email