Cristina Pujades

Sóc doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB, 1991) i com molts científics he estat alguns anys treballant a l’estranger. He treballat durant quatre anys al DFCI-Harvard Medical School (Boston), quatre més a l’Ecole Normale Supérieure de Paris, i tres més a l’Université Pierre et Marie Curie(Paris), de la qual en sóc Professora Titular des de 1999. Al 2002 vaig tornar a Barcelona per continuar amb la meva recerca a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Actualment sóc Professora al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de l’esmentada universitat i lidero un grup de recerca en Biologia del Desenvolupament que es troba ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Els meus interessos científics se centren en l’estudi dels mecanismes moleculars que governen el desenvolupament del Sistema Nerviós Central. 

Malgrat ser científica no deixo d’interessar-me per la divulgació de la ciència, ja que penso que els científics hem d’implicar-nos en l’aproximació de les nostres recerques a la societat. Per això, des de fa uns anys, col·laboro de manera esporàdica en projectes de divulgació científica. He col·laborat per a revistes com ara Biomedia (Observatori de la Comunicació Científica, UPF), Médicos al día (Xile), Transversal (Ajuntament de Lleida) i Barcelona Review. El meu grup de recerca ha participat en iniciatives de la Societat Catalana de Biologia (SCB) com ara la Fira Viu la Ciència Contemporànea 2003Vine al labo 2007. M’han convidat com a ponent a la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo (Cuenca 2004) en el curs El lenguaje raptado. 

El meu últim projecte de divulgació ha estat fer un llibre per a nens molt divertit que s’anomena Receptes i plànols per fer un organisme, dins de la col·lecció Tu també pots ser investigador.