Àurea Navarro

Àurea Navarro i Sabaté és llicenciada en Biologia (UB, 1993) i en Bioquímica (UB, 1997) i va realitzar la seva tesi doctoral en el camp de la genètica molecular evolutiva (UB, 1998). Amb gran experiència docent ha estat coordinadora i directora de diversos cursos científics tant per a professionals de les ciències de la salut com més divulgatius, com per exemple en col·laboració amb la Universitat Catalana d’estiu a Prada de Conflent. 

Secretària general i membre del Consell directiu de la Societat Catalana de Biologia (SCB) filial de l’Institut d’Estudis Catalans des de l’any 2000, en destaca la participació en el desenvolupament de diversos projectes de divulgació científica atorgats a la SCB i finançats pel Ministerio de Educación y Ciencia dins el programa Nacional de fomento de la cultura científica y tecnologia i la participació en els projectes d’ajuts concedits per la Generalitat de Catalunya per Accions Especials de recerca i desenvolupament (ACES). Entre els quals destaquen: la Fira Viu la ciència contemporània 2004 i 2005, la gimcana Construeix la doble hèlix de DNA (2003), l’activitat Gimcana Oceànica (2005), el projecte de difusió Vine al Labo (2007). 

Entre els projectes de difusió destaquen també l’organització de diversos cicles de conferències en col·laboració entre la SCB i altres filials de l’IEC per fomentar la difusió científica arreu del territori i en col·laboració amb altres institucions com són per exemple la jornada anual en col·laboració amb la Universitat de Lleida.

A Ciència en Societat també ha col·laborat en l’el·laboració del Tu També pots investigar: Què en saps, de Genètica?