La pesca i els recursos marins

2021, any de l’alimentació saludable i sostenible
Debats Barcelona a tres bandes

La pesca i els recursos marins
Dimecres 9 de juny a les 19h. INSCRIPCIONS

El mar ha estat un recurs històric en l’alimentació dels éssers vius. Aprofitant que aquest any Barcelona és la capital mundial de l’alimentació sostenible i que estem prop del dia dels oceans, volem parlar de la pesca i els recursos marins. D’on venen els aliments del mar que mengem a Barcelona? Com estan els recursos pesquers a Barcelona? I, sobre tot, com venen? Sabem que en les àrees més poblades, les escombraries poden comportar fins al 38% de la captura de les xarxes. Com es pot mitigar?

Acadèmia: El paper dels organismes filtradors per a restaurar els ecosistema marins. Eve Galimany, investigadora de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)
Quin és el paper dels bivalves filtradors en l’ecosistema bentònic? Com aquests organismes mitiguen l’eutrofització, l’acumulació de nutrients en l’aigua? Com es pot millorar la qualitat dels ecosistemes tot afavorint l’economia blava?

Gestió: Pesca i aqüicultura, Eva Visauta, tècnica superior del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Generalitat de Catalunya
La pesca era fins fa poc un procés de captura. Fa un cert temps que es cultiven bivalves i més recentment, peixos. Quines espècies es cultiven al mar a Catalunya? Quines són les zones aptes? Quins són els projectes d’aqüicultura marina a Catalunya?

CIUTADANIA: Anna Bozzano, bióloga marina i directora del projecte «El peix al plat»
Quina flota pesquera té la ciutat de Barcelona? Com s’organitzen els pescadors a la llotja i la confraria pescadors? Per què és tan difícil considerar la pesca professional com a patrimoni local? Com el canvi climàtic podria canviar la manera de menjar peix?

CONVOCATÒRIA
Dimecres 09/06/2021 a les 19h
online i gratuït amb inscripció prèvia AQUÍ

Més informació
Odón de Buen, Omnis Cellula, núm 21 (2009)
Galimany , Eve; Marco-Herrero, Elena (2019): La basura invade las redes de pesca en las áreas cercanas a las ciudades.

Tots els debats del cicle Barcelona a 3 bandes en el context del canvi global

Print Friendly, PDF & Email