per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

2006 Com canvia el bosc en el temps? Com s’estudia?

CREAF
Serra de Castelltallat, Bages

Els boscos, han estat sempre així? Com es reconeixen els canvis qu hi ha hagut?
Com afectarà el canvi climàtic els boscos mediterranis? Podem fer alguna cosa per esmorteir-ne l’efecte?

Uns 230 estudiants de secundària van participar del 27 al 29 de novembre en la 2a edició de la Gimcana Forestal, que va tenir lloc a les instal·lacions que el CREAF té a la serra de Castelltallat (Bages), els participants van aprendre, mitjançant diverses proves, diferents qüestions relacionades amb el medi natural de la zona, com ara la geologia, la regeneració del bosc després d’un incendi i com s’estudia el canvi climàtic al camp.

Aquesta 2a edició de la gimcana va formar part de les activitats de l’Any de la Ciència 2007 i va comptar amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia(FECYT) i de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

L’activitat va estar organitzada pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), la Societat Catalana de Biologia (SCB) i Tasca, a més de la Fundació Ciència en Societat.

L’anterior edició de la gimcana, en què van participar al voltant de 300 alumnes de secundària, va tenir lloc els dies 3, 4, 5 i 10 d’octubre de 2006, i va comptar amb el finançament del Ministerio de Educación y Ciencia, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

Per fer un tast del que va ser aquesta primera edició de la gimcana us oferim el següent clip:

 

 

Material didàctic per a alumnes i professors: (els documents són en PDF, per la qual cosa necessitareu l’Acrobat Reader).

  •  

 

Print Friendly, PDF & Email