per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

Festa de la Ciència


2011 Activitats per a tots els públics

18 i 19 de juny de 2011
Parc de la Ciutadella

Dissabte 18 i diumenge 19 de juny de 2011 tornem a participar a la Festa de la Ciència al Parc de la Ciutadella, convidats per l’institut de Cultura i Parcs i Jardins de Barcelona. Presentarem el taller De les cendres a l’ombra i el Trivial del Medi Natural.

Per tercer cop consecutiu, hem participat en la Festa de la Ciència, que s’ha celebrat els dies 13 i 14 de juny de 2009 al Parc de la Ciutadella per iniciativa dels instituts de Cultura i de Parcs i Jardins de Barcelona.
Vam riure jugant al Trivial de l’evolució i vam comprendre la teoria darwiniana en el taller Les ales de l’evolució.

La Festa de la Fiència de 2008 va tenir lloc els dies 7 i 8 de juny, i vam organitzar tres de les múltiples activitats que es van dur a terme al parc:

  • El taller Tots parents, tots diferents: Podeu doblegar la llengua? Quina forma tenen els vostres cabells? De quin color són els vostres ulls? Mitjançant un senzill joc de cartes, proposem comparar diferents trets morfològics entre els participants. L’objectiu és veure que malgrat pertànyer a la mateixa espècie, els humans presentem diferències físiques que hem anat acumulant, en forma de variacions genètiques, al llarg de l’evolució i que són importants perquè mantenen la diversitat del grup.
  • El joc Barrina’t – El Trivial del Medi Natural: Hi ha foques a la mediterrània? Creus que la fil·loxera és una professió tèxtil antiga i pràcticament desapareguda? Saps si són perillosos els taurons de les nostres costes? Mitjançant un joc de preguntes i respostes proposem descobrir el patrimoni natural català de forma amena i, alhora, rigorosa.Les Microxerrades: Quina geometria s’amaga rere els quadres? Es pot crear vida artificial? Hi ha boscos al fons del mar? L’activitat consisteix en una sèrie de conferències de curta durada que tindran lloc de forma ininterrompuda al llarg de dissabte i diumenge a l’Hivernacle. Les xerrades són a càrrec d’experts de diferents àmbits i s’articulen al voltant de quatre grans eixos: Percepció i Planeta Terra(dissabte, 7 de juny) i la celebració dels anys de la Patata i de la Computació (diumenge, 8 de juny).

La Festa de la Ciència 2008 és un esdeveniment gratuït que ofereix experiments, demostracions científiques, tallers, jocs, exposicions i espectacles adaptades per al públic familiar. Enguany és la segona edició; la primera va ser l’any passat amb motiu de l’Any de la Ciència.

La Fiesta de la Ciencia de 2007va tenir lloc els dies 24 i 25 de març, i Ciència en Societatva participar-hi presentant el joc Què es millor, cooperar o competir? i el trivial científic Research Your Mind (RYM).

Print Friendly, PDF & Email