per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

Darwin, la papallona i l’orquídia

2009 Projecte audiovisual: Les respostes del Dr. Hèlix

 Les respostes del Dr Hèlix és una creació de Ciència en Societat, Fundació.
Idea: Cristina Losantos i Cristina Junyent
Guió: Beatriz Barco
Dibuixos: Cristina Losantos
Animació: Pere Puig
Creació personatge: Montserrat Ballarín
La idea ha estat possible gràcies al suport de

El Dr. Hèlix ha estat protagonista de la col·lecció Tu també pots investigar, formada deu llibres fets també gràcies al suport del Comissionat per a Universitats i Recerca.

molinillos_helix

El Doctor Hèlix és un científic que estima molt els nens i sempre aprofita per ensenyar-los hi alguna cosa mentre ells juguen i s’ho passen bé. Els fa alhora d’amic i de professor, ensenyant-los a observar el món que els envolta, el perquè de les coses. D’aquesta manera els nens comprenen com funciona la natura i què els ofereix la vida. El doctor Hèlix els ajuda a saber valorar les coses que no es compren.

Físicament, el Doctor Hèlix representa un fragment de DNA, en una manera simbòlica de dir que tots els humans tenim un DNA molt semblant; això permet que ens puguem entendre malgrat les diferències. Com que el Doctor Hèlix té forma de molla, es pot desplaçar botant, cosa que li permet saltar d’un país a l’altre i d’un continent a l’altre, per damunt dels oceans. Els nens de qualsevol lloc del món reconeixen el Doctor Hèlix.

El Doctor Hèlix duu un barret dins del qual hi ha un laboratori de camp. Així pot resoldre experiments i obtenir explicacions científiques allà on sigui.
El Dr. Hèlix es reuneix sovint amb nens curiosos i desperts que volen saber com és el món que els envolta. Amb nens que es fixen en el que veuen i el que els expliquen, i que saben fer preguntes. Nens que volen comprendre com són, d’on venen i perquè les coses són com són.

En cada llibre és una nena o un nen els qui, encuriosits pel que han vist als titulars dels diaris i pel que han sentit a la televisió, pregunten al Dr. Hèlix sobre diversos aspectes de la ciència.

El Dr. Hèlix és una idea de Montserrat Ballarin interpretada per Cristina Losantos.

Crèdits: El contingut del projecte Les respostes del Dr. Hèlix està subjecte a llicència Creative Commons: Reconeixement – No comercial – Sense obres derivades; 2.5 Espanya. Ciència en Societat.

Print Friendly, PDF & Email