Cafès científics a la Casa Orlandai

Quan: habitualment el tercer dimecres de mes a les 19h (confirmeu excepcions en el programa)
On:  fins que la normativa no canviï, no es poden fer de manera presencial, ni tan sols amb places limitades; però en streaming també hi hem posat el caliu!

Més informació i inscripció
Les veus científiques
: L’activitat serà gratuïta i online, a través del canal de Youtube de la Casa Orlandai. Podreu entrar sense necessitat de més enllaços.

Els cafès científics del febrer i del març seran per la plataforma zoom, com en els darrers temps i, com sempre, requereixen inscripció (3€). Inscripcions aquí.
Un cop inscrits, rebreu l’enllaç per connectar-vos entre mitja hora i un quart abans del cafè.

Casa Orlandai, Jaume Piquet, 23 – 08017-Barcelona [Més info sobre els cafès científics]

Cafès científics 2021

Dimecres 20 de gener
Comencem amb unes Veus científiques, una col·laoració dels cicles Les Veus de la República i Cafès científics a la Casa Orlandai, sobre La cursa per la vacuna contra el SARS-CoV-2
Lluís Ruíz-Ávila, biòleg, director General a Leukos Biotech SL y a RUTI IMMUNOTHERAPEUTICS SL, empresa espanyola que desenvolupa una vacuna contra la covid-19 i d’altres infeccions víriques respiratòries
José Luis Martí, Professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra (info)

Més informació sobre les veus científiques

Però no tot és covid, de manera que també volem seguir el coneixement del món més enllà de la pandèmia. Així que hem buscat dos temes completament diferents: un d’astronomia i un altre d’història de les poblacions humanes.

Hivern: Altra recerca!
Dimecres 17 de febrer. La sacsejada de la Via Làctia, Teresa Antoja Castelltort, Institut de Estudis Espacials de Catalunya-Institut de Ciències del Cosmos-UB
La nostra galàxia, la Via Làctia, va patir un gran impacte gravitatori en el passat, que va pertorbar les òrbites de les estrelles. I quan mirem avui dia les òrbites de les estrelles encara veiem el resultat d’aquest impacte. Com se sap? On ha quedat registre? Quan va passar? Quina és la interpretació?

Dimecres 17 de març. Migracions antigues a Àfrica i salut humana, Laura R. Botigué, Centre de Recerca en Agrigenòmica
Els estudis de la història de les poblacions humanes, les dades genètiques d’Europa i Nord-Amèrica han estat sobre-representats. Per contra, el continent africà, que en ser el bressol de la nostra civilització és el més representatiu de l’espècie humana i, en conseqüència, el més rellevant. Què s’ha trobat en l’estudi de diverses poblacions africanes? Es pot conèixer l’ascendència humana? Com es podria millorar la investigació en salut?