per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

BCN, pol de ciència: La Barceloneta

Itinerari realitzat: Mapa B+S
Barcelona és un pol científic de reconegut prestigi internacional. I això és degut a una voluntat col·lectiva continuada, tant política, per part de les administracions publiques, com també de les institucions acadèmiques, sanitàries i també dels propis investigadors. Han estat capaços de construir, en pocs anys, un sistema de recerca científica rellevant.

Sota el paraigües del Mapa Barcelona més Sostenible, i des de la Fàbrica del Sol en col·laboració amb la Fundació Ciència en Societat, proposem una sèrie de mapatges per descobrir els centres de recerca dels diferents districtes de Barcelona. En aquest cas, proposem la Barceloneta.

En el passeig marítim es troben el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB, format per diversos centres de recerca i el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF), i per l’Institut de Ciències del Mar del CSIC.

QUAN: el 6 d’abril, dia mundial de la Salut de 17:00 a 20:00h
ON: lloc de trobada: Plaça Darwin – Barceloneta
QUI: públic adult

Atès que enguany la ciutat dedica esforços a sensibilitzar sobre el canvi climàtic, hem seleccionat les següents visites
17:00h ISGLOBAL i IBE al Parc de Recerca Biològica de Barcelona (PRBB)
ISGLOBAL: L’objectiu de la seu de l’ISGLOBAL al PRBB és la millora de la Salut Global relacionada amb el medi ambient. Veurem com l’ambient influeix en la nostra salut. I veurem amb un joc com podem aconseguir un entorn saludable.
IBE: González Lab de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i la plataforma de divulgació científica La Ciència Al Teu Món presentaran el projecte de ciència ciutadana Melanogaster: catch the fly! En ell, professors d’institut i estudiants d’àrees rurals d’Espanya, participen col·lectant i classificant exemplars de la mosca de la fruita, Drosophila melanogaster, i enviant-les als científics de l’IBE, per tal d’estudiar com els organismes adapten a l’ambient.

18:30h Institut de Ciències del Mar  (ICM-CSIC)
Veurem com el canvi climàtic afecta diferents ecosistemes marins pròxims a nosaltres, coneixement dues línies de recerca en Biologia Marina.
– L’efecte del canvi climàtic en els crustacis de la mediterrània: Pere Abelló
– L’efecte del canvi climàtic en els coralls: Joaquim Garrabou
Veurem també el seu programa de ciència ciutadana Observadors del mar i visitarem la col·lecció Zariquey.

INSCRIPCIONS
Des del 18 de març fins al 4 d’abril a La Fábrica del Sol (aquí)
Màxim: 25 persones. Cal DNI per la inscripció i la visita.

Agraïments

 

Organitzen

 

Print Friendly, PDF & Email