per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

Arguments científics per a la convivència

En la vida no hi ha penes ni càstigs, sinó conseqüències.
Robert Ingersoll, advocat d’Estats Units (1836-1899).

Material educatiu per a estudiants de secundària i batxillerat
Recurs educatiu en línia per a professors i educadors socials, o qui vulgui fer reflexionar els ciutadans del futur sobre la convivència amb arguments científics,

Nota de 2020. Vam preparar aquest projecte fa més d’una dècada, però creiem que encara és vigent; i, sinó, llegiu només la descripció. I, si us animeu, endavant. De moment, estan els vídeos i els textos per separat, a fi que el docent reguli el ritme.

Conviure és inevitable, però comporta renúncies individuals. Cal comprendre que és en favor de beneficis col·lectius, cosa que, alhora, repercuteix en beneficis individuals. Així doncs, conviure és rendible individualment.

Mirant d’evitar moralismes i valoracions personals i subjectives oferim arguments per tal que els ciutadans del futur creïn una comunitat on la convivència sigui més amable.

Per això presentem una sèrie de dades que pretenen donar arguments científics en favor de la convivència, mitjançant exemples i raonaments científics. Treballem aspectes socials, de salut i ambientals.

Però, com s’argumenta per a la convivència? Aquí trobareu eines per a desenvolupar el projecte.

Del treball en van sortir dues sèries de tallers:


Arguments Científics per a la Convivència és un encàrrec del Pla per a la Promoció del Civisme i de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

El juny de 2007 aquest projecte va ser presentat a la Taula rodona del Consell de Coordinació Pedagògica, i a la Taula Rodona de l’Escola d’estiu de l’IMEB.El contingut del projecte Arguments Científics per a la Convivència i els seus derivats estan subjectes a llicència Creative Commons: Reconeixement – No comercial – Sense obres derivades; 2.5 Espanya.

Print Friendly, PDF & Email