per a la promoció i l'estímul de la cultura científica

Què és millor, cooperar o competir?

2008 Taller itinerant

Taller itinerant

Cooperar o competir és un taller nascut del projecte Arguments Científics per a la Convivència. Es tracta d’una activitat pensada per donar raons d’índole científica perquè cadascú pugui fonamentar les seves estratègies de convivència.

El taller parteix de la base que els humans som animals socials obligats a conviure i, per tant, hem de compartir espais i recursos. Això comporta beneficis i inconvenients i el balanç que en fem determina la qualitat de la nostra convivència. Per optimitzar aquests beneficis tenim dues eines: competir o cooperar. Ambdues són necessàries i es troben programades a les nostres bases biològiques, però és possible que una funcioni millor que l’altra?

Aquest taller es va presentar a l’Euroscience Open Forum (ESOF), que se va celebrar a Barcelona del 18 al 22 de juliol de 2008. Aquest esdeveniment proporciona als europeus i a la comunitat científica internacional una tribuna oberta per al debat i la comunicació.

Abans, Cooperar o competir el vam experimentar a la 1a Festa de la Ciència de Barcelona, celebrada al Parc de la Ciutadella els dies 24 i 25 de març de 2007. Els resultats els vam presentar al IV Congrés de Comunicació Social de la Ciència, que va tenir lloc a Madrid del 21 al 23 de novembre de 2007. El congrés el van organitzar el CSIC i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

També va ser presentat a Barcelona ESOF 2008.

Print Friendly, PDF & Email