Exporecerca

Premi Ciència en Societat-Exporecerca
al reconeixement a la comunicació científica

Ciència en Societat convoca un premi Exporecerca on hi poden concursar tots aquells treballs la temàtica dels quals tingui relació amb la transmissió del coneixement científic en sentit ampli. Poden optar treballs sobre història de la ciència, periodisme científic, percepció pública dels avenços científics o de qualsevol assumpte en que intervingui la promoció i l’estímul de la cultura científica com a objectiu. Es considerarà qualsevol categoria d’ Exporecerca, sempre que hi hagi algun treball sobre aquest camp.

El premi que reconeix la feina feta amb intenció divulgativa de la ciència permet la participació, como tots els casos d’Exporecerca, en concursos internacionals.

Premis Ciència en Societat 2019

Reunit el jurat format per Oriol Vall, José Luis Ordóñez i Cristina Junyent, i vist el nombre i la qualitat dels projectes que coincideixen en la voluntat de sensibilitzar la ciutadania davant els grans reptes globals a què ens enfrontem com a espècie, decideix per unanimitat atorgar

XIè PREMI Ciència en Societat EXPORECERCA JOVE en la categoria A al treball Las bacterias del dinero. Diseño de una cartera bactericida, de Carla Pereira Rodríguez, Ainhoa Rúa Guitián y Tatiana María Quintas Fernández.
I un accèssit al treball El efecto Halo y Horn, los prejuicios. ¿A qué edad se manifiestan?, de Mara Ruiz Seara, Noa Paz Villalón y Ana Gómez Dacal.

XIè PREMI Ciència en Societat EXPORECERCA JOVE en la categoria C al treball Detectiu de mentides. Les paraules enganyen, el cos delata, d’Iris López Pérez.
I un accèssit al treball ECOnomic H2O (un futur sense ampolles de plàstic), de Carla Claramunt Guix.

Exporecerca 28 de febrer a 2 de març de 2019
La Farga de l’Hospitalet
Premis anteriors Ciència en Societat – Exporecerca