Barceloneta

En el passeig marítim es troben el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB, format per diversos centres de recerca i el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF), i per l’Institut de Ciències del Mar del CSIC.

QUAN: el 6 d’abril, dia mundial de la Salut de 17:00 a 20:00h
ON: lloc de trobada: Plaça Darwin – Barceloneta
QUI: públic adult

Atès que enguany la ciutat dedica esforços a sensibilitzar sobre el canvi climàtic, hem seleccionat les següents visites
17:00h ISGLOBAL i IBE al Parc de Recerca Biològica de Barcelona (PRBB)
ISGLOBAL: L’objectiu de la seu de l’ISGLOBAL al PRBB és la millora de la Salut Global relacionada amb el medi ambient. Veurem com l’ambient influeix en la nostra salut. I veurem amb un joc com podem aconseguir un entorn saludable.
IBE: González Lab de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i la plataforma de divulgació científica La Ciència Al Teu Món presentaran el projecte de ciència ciutadana Melanogaster: catch the fly! En ell, professors d’institut i estudiants d’àrees rurals d’Espanya, participen col·lectant i classificant exemplars de la mosca de la fruita, Drosophila melanogaster, i enviant-les als científics de l’IBE, per tal d’estudiar com els organismes adapten a l’ambient.

18:30h Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)
Veurem com el canvi climàtic afecta diferents ecosistemes marins pròxims a nosaltres, coneixement dues línies de recerca en Biologia Marina.
– L’efecte del canvi climàtic en els crustacis de la mediterrània: Pere Abelló
– L’efecte del canvi climàtic en els coralls: Joaquim Garrabou
Veurem també el seu programa de ciència ciutadana Observadors del mar i visitarem la col·lecció Zariquey.

INSCRIPCIONS
Des del 18 de març fins al 4 d’abril a La Fábrica del Sol (aquí)
Màxim: 25 persones. Cal DNI per la inscripció i la visita.

Agraïments

Organitzen